Eşti aici

Activitate cultural-educativă la Parohia Călimănești II

30 Aprilie / Știri

În Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa”, al Parohiei Călimănești II, au participat la diferite ateliere de creație dedicate Săptâmânii Pătimirilor și Învierii Domnului.

Coordonați de cadrele didactice voluntare, cei mici au participat la o serie de activități în care și-au demonstrat talentul și creativitatea.
Părintele paroh Iulian Lixandra a fost alături de micii artiști, vorbindu-le despre Pătimirile și Învierea Domnului, dar și despre frumoasa tradiție pascală a oului roșu: „Pentru creştini, ouăle roșii amintesc, în primul rând de Jertfa Mântuitorului Hristos de pe Crucea Golgotei. Ouăle roșii nu lipsesc de Paști de pe masa creștinilor, dar nici din biserică, unde sunt aduse pentru a fi binecuvântate la sfârșitul slujbei de Înviere. Oul încondeiat ne transmite bucurie, uimire, smerenie, împăcare, pentru că în ornamentația lui, de fapt, se operează cu simboluri (soare, luna, cruce), cu modele din natură (plante, animale, diferite obiecte) și cu modele de țesături populare, cu tot repertoriul lor de semne sacre”. 

Alte articole despre: